Kuntien työllistämispalvelut Keski-Uudellamaalla


Hyvinkää

Järvenpään kaupungin työllisyysyksikkö antaa ohjausta ja neuvontaa työllistämiseen liittyvissä asioissa.  Työllisyysyksikkö hoitaa myös kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua ja tukityöllistymistä. Aikuisten työpajatoimintaa on Lounaskahvila Cooperin Kulmassa Järvenpäässä.

Järvenpään kaupungilla on myös Nuorisokeskus, jonka alaisuudessa ovat nuorten työpajat ja ohjaamo.

Keravan kaupunki
 
Mäntsälän kunta Kunnassa on määräaikainen työllisyyskoordinaattori ja lisäksi osana sotepalveluita on kunnan valmennuskeskus VAKE, joka vastaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ohjauksesta ja tukitoimista sekä kasvatus- ja sivistyspalvelujen alaisuudessa oleva Ohjaamotoiminta, kohderyhmänä alle 30-vuotiaat.

Työllisyyskoordinaattorin tehtäviin kuuluu mm. ohjausta ja tiedottamista, työllisyystoimenpiteiden suunnittelua, neuvontaa työllistämisasioissa, apua sopivan työntekijän etsimisessä, työn ja työpaikkojen etsimistä, työkokeilupaikkojen etsimistä, työttömien henkilökohtaista avustamista. Yrityksille, yhdistyksille ja kunnan yksiköille tarjotaan neuvontaa ja opastusta työttömien työllistämisessä sekä erilaisten työ- ja opintopolkujen suunnittelussa.

Pornaisten kunta
 
Tuusulan kunta Tuusulan kunnan työllisyysyksikkö antaa yksilöllistä palveluohjausta ja neuvontaa työllistymiseen ja työllistämiseen liittyvissä asioissa. Palveluun ohjaudutaan sosiaalitoimen ja kohdennetun nuorisotyön kautta. Pitkäaikaistyöttömät voivat ottaa yhteyttä myös omatoimisesti tai TE-toimiston kautta. Kunnassa toimii myös alle 30-vuotiaille tarkoitettu Starttipaja ja Ohjaamo. Sosiaalisen kuntoutuksen yksikkö tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa sekä pitkäaikaistyöttömien työllistymistä ja kouluttautumista tukevia palveluita.